30 dubna, 2024

Mojevlast.cz

Ukončeme vlastizrádné politiky a vraťme Čechy Čechům

Miroslav Kalousek v úterý nečekaně složil poslanecký mandát

519 min read

Předseda poslaneckého klubu a spoluzakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek v úterý nečekaně složil poslanecký mandát.

„Moje dvaadvacetiletá dráha aktivního poslance se dovršila. Rozhodl jsem se, že svůj mandát dnes ukončím,“ uvedl poslanec Miroslav Kalousek na plénu Sněmovny.

Oficiálně Kalousek své rozhodnutí zdůvodnil tím, že Sněmovna je už nyní v předvolební kampani, která se jeho osoby netýká.

Zkušený politik se již dříve rozhodl odstoupit z jednání o své kandidatuře. Racionální, taktické a možná i morální rozhodnutí ulehčí TOP09 při předvolební kampani, protože se dá očekávat, že především u mediálně podporovaného hnutí miliardářem Babišem již dávno mají volební týmy tuny špíny, kterou budou vypouštět na své rivaly včetně Kalouska.

Důkazem toho je fakt, že vyšlo najevo,  jak přímo Babiš konzultoval s redaktorem načasování kauz, které měly poškodit jeho politické konkurenty.  Záznamy byly údajně pořízeny a zveřejněny po nakoupení medií v době, kdy Babiš veřejně tvrdil, že do nich nezasahuje. Tyto záznamy však detailně popisují, jak Babiš jedná o tom, kdy, na koho, a co se v médiích objeví za špínu a kauzu, které jeho soupeře citelně na veřejnosti poškodí. Sám Babiš nikdy pravost nahrávek nevyvrátil, zůstala jen jeho tvrzení, jako již mnohá, kdy byl přistižen při “lžích” a fabulacích.

Kalouskův nečekaný odchod překvapil jednání. Předseda dolní komory Radek Vondráček musel přerušit schůzi a vyřešit technické problémy při hlasování, kdy bylo nutné odhlásit poslance Kalouska ze systému, aby nebylo zkresleno hlasování.

Očekávat Kalouskův odchod mohly voliči Top09 a lidé znalí politiky, protože mediální “hovnomety” z dílen politických stran se brzy začnou předvádět. I zde platí, že na mediální boj bude nejlépe vybaven Andrej Babiš, který cílí na důvěřivé voliče, kteří mu jeho hrubé poklesky velkoryse odpouštějí.

Smutné je i to, že po vstupu hnutí ANO  na politickou scénu se morální mantinely ve veřejném prostoru opět výrazně rozšířily. Voliči dnes už nepoznají kromě soustavných mediálních vystoupení premiéra Babiše, že v České republice je stále ještě mnoho slušných lidí s morálním kreditem i odborností, které budou muset voliči pečlivě hledat na kandidátních listinách.

Současný premiér Andrej Babiš na účet Miroslava Kalouska nikdy nešetřil sprostými urážkami, které veřejně prezentovat dokonce v Poslanecké sněmovně jako bývalý komunista.
V mediích bude vládnout jejich majitel, nebo jste viděli majitele firmy, který by ji zadarmo rozdával každému na potkání?

Pod čarou…

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.